Hronika

POLICIJA KOSOVA Prizren: Uhapšene dvije osobe zbog pokušaja prodaje 10 hektara tuđeg zemljišta

U Prizrenu su večeras uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su falsifikovale ispravu i planirale prodaju 10 hektara tuđe zemlje u vrijednosti od oko milion eura, saopštila je Policija Kosova.

Iz policije navode da su u Prizrenu 4. jula došli do informacija u vezi sa mogućim izvršenjem krivičnog djela falsifikovanje isprava za koje je osumnjičena osoba izvršila izmjene na originalnoj ispravi – odnosno srpskoj ličnoj karti, tako što je stavila svoju fotografiju na ličnu kartu druge osobe takođe iz Srbije, a kako bi prodala imovinu u opštini Suva Reka.

“Sprovedeno više operativnih i istražnih radnji u saradnji sa drugim institucijama i izvršeno je hapšenje”, navode iz Policije.

Kako je saopšteno, uhapšene su dvije osobe S. M (51) i H. I. (43) pod sumnjom da su u saizvršilaštvu i sa umišljajem izvršili krivično djelo falsifikovanje isprava.

Iz policije navode da je osumnjičeni u ovom slučaju, nakon falsifikovanja lične karte vlasnika imovine, ovlastio S. M. da nastavi sa prodajom imovine zajedno sa H. I. koji ima kosovsku i srpsku dokumentaciju.

Riječ je o posjedu površine 10 hektara u vrijednosti od oko milion eura.

Osumnjičenima je nakon ispitivanja određeno zadržavanje od 48 sati.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button