Vjera

VELIKI PRAZNIK Muftija Tërnava čestitao vjernicima Kurban Bajram

Muftija Islamske zajednice Kosova Naim Tërnava čestitao je svim vjernicima praznik Kurban Bajram, istakavši, da su poruke ovog praznika pobožnost, jednakost, požrtvovanost i solidarnost, prenosi Klan Kosova.

“Molitve, bogosluženje, pobožnost, posvećenost i žrtvovanje koji karakterišu Kurban Bajram, sa svim ostalim ritualima, uključujući hodočašće (Hadž) i žrtvovanje (kurban) kao glavne dimenzije ovog praznika, stvaraju duhovni odraz koji vjernika još više oplemenjuje, čini humanijim i korisnijim za društvo, jer se sve to radi u ime i radi Boga”, poručio je Tërnava.

On je doadao da su vjerski praznici kontinuirano gajili duhovno blagostanje ispred materijalnih, mudrost prije euforije, pravdu prije tlačenja, mir prije sukoba i nasilja, a solidarnost i milosrđe prije srebroljublja.

“Molimo se i želimo da i ovaj Bajram bude u takvom duhu. Čestitajući vam veliki praznik Kurban Bajram, molim se Bogu za zdravlje, sreću, blagostanje, ljubav i slogu u vašim porodicama”, rekao je muftija Tërnava.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Klan Kosova

Više iz rubrike

Back to top button