Hronika

POLICIJA KOSOVA Naoružani provalnici pucali na obezbjeđenje u Termoelektrani “Kosovo A”

Četiri maskirane i naoružane osobe provalile su sinoć u zgradu Termoelektrane “Kosovo A” i tom prilikom su, prema riječima radnika obezbjeđenja, pokušale da ukradu električne kablove, prenosi Sinjali.

Radnik obezbjeđenja se suočio sa osumnjičenima, koji su, kako navode, uperili u njega oružje. Na mjestu događaja došlo je do pucnjave, nakon čega su razbojnici pobjegli.

Policijske jedinice su po dobijanju informacije odmah izašle na lice mjesta, gdje su pronašle i oduzele tri čahure, a na mjestu događaja bio je jedan od zaposlenih u termoeletrani koji je bio u civilu, a bez znanja nadređenih napustio je radno mjesto, što je izazvalo sumnju da bi on mogao biti među osumnjičenima.

On i drugi svjedoci su sprovedeni u policijsku stanicu na razgovor.

Odlukom tužioca pokrenuta je optužnica protiv nepoznatih osoba zbog pokušaja krađe, izazivanja opšte opasnosti i upotrebe oružja dok će ostale pravne radnje biti preduzete kada osumnjičeni budu identifikovani i privedeni.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Sinjali

Više iz rubrike

Back to top button