Svijet

RODITELJI BIJESNI Škola dječacima zabranila kratke hlače, ako im je vruće mogu nositi suknje

Roditelji su osudili novo školsko pravilo prema kojem dječaci po vrućem vremenu mogu nositi suknje, ali ne i kratke hlače.

Roditelji učenika u osnovnim školama u Norfolku kažu da je pokušaj buđenja “rodno neutralnog kodeksa odijevanja” lud i diskriminirajući.

Mnoge mame i tate tražili su da se uvede ljetna uniforma na Wymondham High Academy u Norfolku.

Ravnatelj Jonathan Rockey napisao je na službenoj stranici državne škole: “Svi učenici imat će izbor nositi ili sivu školsku suknju ili duge, sive školske hlače”.

Dodao je: “Da budemo jasni, ova oznaka rodno neutralnog kodeksa odijevanja nije ništa drugo nego osiguravanje jednakih izbora odjeće bez obzira na spol.”

Ali jedan roditelj je odmah izrazio nezadovoljstvo: “Ponuditi suknju kao opciju nije rodno neutralno. Suknja je u odjevni predmet koji se tradicionalno povezuje s djevojkama”.

“Iako je sasvim u redu da dječak nosi suknju, mnogi dječaci i djevojčice bi se mogli osjećati neugodno zbog toga, trebaju imati mogućnost nositi kratke hlače”, reagirao je drugi.

Treći je pozvao “vođe ljevičarske agende” da “prestanu eksperimentirati s našom djecom”.

“To je suludo. Čini se da je škola gluha na roditelje koji jasno izražavaju zabrinutost po ovom pitanju”, još jedna je od reakcija.

G. Rockey je rekao da škola ne isključuje daljnje ažuriranje politike.

“Kao i kod svake konzultacije, bit će različitih stavova i prijedloga i guverneri to uvijek razmatraju. Sve povratne informacije shvaćamo ozbiljno”.

Vijest o ovom pravilu izašla je u javnost nakon što su se dječaci u školi pojavili u suknjama jer su kratke hlače zabranjene u junu 2017.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button