Hronika

POLICIJA U Solunu zaplijenjeno 300 kilograma heroina, sumnja se da pripada albanskoj kriminalnoj grupi

Četvorica Britanaca uhapšena su u Grčkoj nakon što je u vili u Solunu pronađeno 300 kilograma heroina koji pripada albanskoj kriminalnoj grupi, prenosi Reporteri.

Britanski mediji pišu da je trgovina kokainom preko grčkih luka ruta koju koriste albanski kriminalci, koji su posljednjih godina dominirali britanskim tržištem kokaina, a postoje i dokazi da albanske i italijanske mafijaške grupe rade zajedno.

Uprkos tome što droga ide na evropsko i australijsko tržište, američka Uprava za borbu protiv droge (DEA) odigrala je centralnu ulogu u razbijanju kriminalne grupe, zajedno sa grčkom policijom i italijanskom carinom.

Takođe je poznato da je vođa za koga se vjeruje da se nalazi u Kolumbiji, ključna meta američkih vlasti.

Kako prenose britanski mediji, on je zadužen za globalnu mrežu trgovine kokainom, uzimajući velike količine kokaina direktno iz izvora u Kolumbiji.

Droga je navodno prokrijumčarena kroz luke Meksika, Ekvadora i Kostarike, skrivena u gomilama banana, prije nego što je krenula u Evropu i Australiju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button