Ekonomija

NAKON ODLUKE VRHOVNOG SUDA KESCO: Od juna nove tarife za struju

Kompanija za snabdjevanje električnom energijom (KESCO) saopštila je da će od ovog mjeseca primjenjivati tarife za struju koje su stupile na snagu 8. februara ove godine, prenosi Koha.

“KESCO obavještava potrošače da će na osnovu današnje odluke Vrhovnog suda, da ukine odluku o suspenziji tarifa koja je stupila na snagu 8. februara 2022. godine, početi za nekoliko dana da primjenjuje tarife koje su na snazi, odnosno obračunavaće račune kupaca sa važećim tarifama koje su na snazi od 8. februara 2022. godine”, navodi se u saopštenju.

Regulatorna agencija za energetiku (RUE) je 9. februara odlučila da poveća cijenu struje, nakon čega je Demokratska partija Kosova (PDK) podnijela žalbu sudu.

Osnovni sud u Prištini odlučio je da privremeno obustavi izvršenje odluke, što je naknadno potvrđeno i u žalbi, do potpunog razmatranja predmeta po pitanju uvođenja novih tarifa.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button