Vjera

NAKON 10 GODINA Izdata dozvola za izgradnju Centralne džamije u Prištini

Direkcija za urbanizam Opštine Priština danas je donijela odluku o izdavanju građevinske dozvole za Kompleks „Centralna džamija“ u Prištini, prenosi Reporteri.

Deset godina nakon polaganja kamena temeljca Centralne džamije, Islamska zajednica se bez prestanka obraća Opštini Priština sa zahtjevom da dobije građevinsku dozvolu za izgradnju džamije.

Na osnovu odluke, Islamskoj zajednici Kosova, dozvoljeno je da izgradi džamiju u naselju Dardanija u Prištini, u okviru Opštinskog razvojnog plana Prištine.

Izradu građevinske dokumentacije za glavni projekat Centralne džamije u Prištini uradila je projektantska kuća “Kavisiapi” iz Turske sa konsultantom projektantske kompanije Intek iz Prištine.

Ukoliko radovi budu tekli po planu, Islamska zajednica Kosova najavila je da će ta džamija biti spremna za vjernike 2023. godine. Kamen temeljac centralne džamije u Prištini je položen 8. oktobra 2012. godine. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button