Hronika

SKRIVEN U KONZERVAMA U Peruu zaplijenjeno 2,2 tone kokaina, raspisana potjernica za dvojicom Albanaca

Peruanska policija zaplijenila je 2,2 tone kokaina skrivenih u konzervama špargli koje su trebale brodom da budu prebačene u Holandiju i tom prilikom uhapsila sedmoro Peruanaca, dok je za dvojicom Albanaca raspisana potjernica, prenosi ABC News.

“Zaplijenili smo 2,2 tone kokaina koji je bio uslovljen da bude prebačen iz mora u Holandiju”, rekao je načelnik Uprave za borbu protiv droga Sezar Ečevarija.

Ečevarija je kazao da ovu organizaciju za trgovinu drogom vode dva albanska državljana i da je droga bila upućena u luku Roterdam, u Holandiji.

“Ova kriminalna organizacija povezana je sa Kolumbijom, Ekvadorom i Albanijom. Koordinišemoo sa odjeljenjem Međunarodne policije u pronalaženju dvojice albanskih državljana koji su stigli u našu zemlju kao logistički pomagači u koordinaciji sa albanskom mafijom”, rekao je on.

Ečeverija je istakao da ova organizacija drogu plaća bitkoinima.

Ove godine, peruanska policija zaplijenila je oko 35 tona droge.

Prema zvaničnim podacima Peru je jedan od najvećih svjetskih proizvođača kokaina, sa oko 400 tona godišnje. Uz Boliviju ova zemlja je i jedan od najvećih proizvođača sirovine za kokain, poslije Kolumbije.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / ABC News

Više iz rubrike

Back to top button