Hronika

CARINA KOSOVA Zaplijenjeno skoro 30.000 neprijavljenih eura na prijelazu Preševo

Carinici, u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prijelaza Preševo spriječili su pokušaj prenosa gotovo 30.000 neprijavljenih eura skrivenih na nekoliko mjesta u unutrašnjosti automobila albanskih registarskih oznaka, saopštila je danas Uprava carina Ministarstva finansija Srbije.

Neprijavljene devize su otkrivene 4. juna kada je na prijelaz pristigao luksuzni mercedes S350 albanskih registarskih oznaka sa trojicom putnika koji su se uputili ka Albaniji.

Kako je navedeno, na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, rekli su da sa sobom nose samo lične stvari i nešto novca. Međutim, detaljnom kontrolom je otkriveno da sva trojica putnika kod sebe imaju po 10.000 eura, a da je još toliko novca sakriveno na raznim mjestima u automobilu.

Tako su carinici i policajci neprijavljene devize u iznosu od 28.840 eura pronašli u posebnom jastučetu na sjedištu vozača, u kaseti između prednjih sjedišta, pa čak i u pregradi za naočare kod retrovizora, navodi se u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button