Politika

PREMIJER KOSOVA Kurti: Nećemo dopustiti rušenje Penzionog fonda zbog osam odsto korisnika

Premijer Kosova Albin Kurti ponovio je da Vlada ne podržava inicijativu da se povuku sredstva iz Penzionog fonda, jer bi ga to uništilo, prenosi Reporteri.

“Kada se posmatra 630.000 otvorenih računa, na 92 odsto ima manje od 10.000 eura, a čak 80 odsto korisnika, odnosno više od 500.000 raspolaže sa 1.100 eura na računu”, rekao je Kurti. 

Dodao je da to znači da bi Penzioni fond bio srušen zbog osam odsto korisnika. 

“Oni su donijeli ovaj prijedlog u Skupštinu i upravo oni zloupotrebljavaju medije da bi manipulisali javnošću i konceptom siromaštva koje nije njihov dio, a da bi ostvarili svoje ciljeve”, rekao je Kurti

Kako je rekao, čak ni države sa najnižim stepenom ozbiljnosti ne razmatraju rušenje Penzionog fonda.

“Mi smo verovatno prva generacija koja može da živi dostojanstveno. Nije slučajno da je ova inicijativa potekla od poslanika opozicije. Fond ne postoji da bi se praznio. Ovo su isti oni koji su državu doveli u ovo stanje i sada hoće da unište i ono malo dobrih stvari koje postoje. Mi nemamo načina da podržimo takvu inicijativu. Vlada Kosova ne podržava takvu inicijativu”, rekao je Kurti. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Povezani Članci

Back to top button