Ekonomija

RUE Apelacioni sud potvrdio odluku o ukidanju skupih tarifa za električnu energiju

Apelacioni sud potvrdio je odluku Osnovnog suda u Prištini kojom se suspenduje odluka o povećanju tarifa za električnu energiju, koje je odredila Regulatorna kancelarija za energetiku, a predsjednik odbora RUE Imer Fejzullahu rekao je da ova institucija poštuje zakone, prenosi Reporteri.

“Do sada nismo dobili nikakvu odluku Apelacionog suda, ali kada je dobijemo mi ćemo tu odluku poštovati”, rekao je on Fejzullahu.

Tužbu protiv tarifa RUE podnijela je Demokratska partija Kosova (PDK), uz obrazloženje da povećanje troškova električne energije šteti građanima.

Ove tarife su otvorile debatu o upravljanju energetskim sektorom na Kosovu, nakon čega je uslijedilo osnivanje dvije istražne komisije za energetiku. Jedna će imacti za cilj energetsku istragu iz 2006. godine, a druga, komisija koju je formirala opozicija, istraživaće upravljanje energetskom situacijom.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button