Region

! Nevjerovatan slučaj iz Crne Gore: Rekordno bolovanje trajalo je duže od šest godina

Prema evidenciji Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, rekordno bolovanje u toj zemlji trajalo je duže od šest godina, ali rekord bi uskoro mogao biti oboren.

“Trenutačno imamo bolovanja od 54 mjeseca, 58 mjeseci, a to su već četiri i pol godine kako su pacijenti bolesni u kontinuitetu”, izjavila je Vukosava Pejović iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

“Najčešće ljudi koji su skloni zloupotrjebiti bolovanje su otprilike oni koji su u nekoj reorganizaciji raspoređeni na neko mjesto koje im ne odgovara, ili im ne odgovara novo poslovodstvo ili neka situacija možda na poslu, e onda im je najlakše otići na bolovanje”, navela je Pejović.

Bojan Jovović iz Privredne komore Crne Gore je kazao da poslodavac može pokrenuti postupak kontrole bolovanja pred Komisijom za kontrolu kvalitete stručnog rada.

“Ipak ova kontrola je utemeljena isključivo na formalno-pravnom postupku i ne bavi se zdravstvenim stanjem osiguranika”, kazao je Jovović te dodao kako to za posljedicu ima ogromne gubitke zbog uplate doprinosa zaposlenima koji su na bolovanju, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Fena

Više iz rubrike

Back to top button