Region

VIRUS H5N8 Kosovo zabranilo uvoz živina iz Albanije nakon pojave ptičijeg gripa

Agencija za hranu i veterinu odlučila je da obustavi uvoz živih ptica iz područja zahvaćenih gripom H5N8 u Albaniji, na osnovu izvještaja Međunarodne organizacije za epizootiku da se objavi pojava ptičijeg gripa na području Dursa u Albaniji, prenosi Zeri.

“Agencija za hranu i veterinu danas, 21.03.2022.godine, donela je odluku o mjerama za obustavu uvoza živih ptica sa područja gdje je potvrđeno prisustvo ptičijeg gripa”, navodi se u saopštenju Agencije.

Dalje se navodi da je Agencija za hranu i veterinu u stalnom kontaktu sa veterinarskim organom Albanije, radi razmjene informacija u vezi sa pojavom mogućnosti širenja bolesti.

“Kao najviši veterinarski organ na Kosovu, sa svim kapacitetima smo posvećeni preduzimanju preventivnih mjera za širenje bolesti. Granična veterinarska kontrola podignuta je na nivo detaljnog nadzora uvoza pošiljki živine”, piše u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Zeri

Više iz rubrike

Back to top button