Ekonomija

RUE KESCO: Martovski računi za struju po novim tarifama

Kompanija za snabdjevanje električnom energijom Kosova (KESCO) najavila je da će martovski računi biti u potpunosti obračunati sa novim tarifama, na osnovu odluke koju je donela Regulatorna kancelarija za energetiku, prenosi Telegrafi.

Prema KESCO-u, potrošnja će biti podjeljena u dva bloka, 0-800kWh i veća od 800kWh i to u dva dnevna intervala, odnosno biće podjeljena na dan i noć.

“Već je poznato da će se potrošnja u prvom bloku od 0-800kWh obračunavati po istim tarifama, dok će se potrošnja preko 800kWh obračunavati po novim tarifama. Dakle, uz povećane naknade biće plaćen samo deo iznad ovog troška. Ako je potrošač potrošio ukupno 900kWh, onda će prvi blok, gdje su cijene nepromjenjene, platiti 800kWh i 100kWh po visokoj tarifi, obe podjeljene čak i u okviru potrošnje dan-noć”, navodi se u saopštenju.

Na računu kupaca biće označen prvi obračun sa A1/B1, što predstavlja visoku tarifu, u bloku do 800kWh.

U kompaniji ukazuju da više od 78 odsto potrošača neće uopšte biti pogođeno povećanjem tarifa.

“Što se tiče onih koji prekorače blok tarifu, KESCO apeluje da štede maksimalno, da olakšaju sebi i elektroenergetskom sistemu zemlje u ovom kriznom vremenu, kada su cijene na međunarodnom tržištu dostigle vrtoglave cifre”, saopštila je kompanija. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Telegrafi

Više iz rubrike

Back to top button