KosovoVijesti

Zbog ubistva policajca uhapšeno 6, suspendovano 9 policajaca

Policijski Inspektorat Kosova (KPI) saopštio je da je u petak u selu Zlatar, nadomak Prištine, uhapsila šest i suspendovala još devet policajaca koji su bili prisutni na zabavi na kojoj se incident dogodio.

Kako navode u Inspektoratu, sumnja se da se ubistvo dogodilo na privatnoj zabavi, kojoj je prisustvovalo 15 policajaca.

“Policijski inspektorat Kosova je danas posle ponoći preko „Plave linije” dobio informaciju od Policije da je u prištinskom selu Zlatar došlo do incidenta sa pucnjavom u kojoj je povređeno jedno lice. Istražitelji PIK-a su se odmah odazvali pozivu i na lice mjesta su izašle nadležne policijske jedinice i tužilac.
Povređeni u ovom slučaju (policajac) je upućen na liječenje i uprkos naporima ljekara je od posljedica povreda, nažalost, preminuo. Na osnovu prvobitne preliminarne istrage, sumnja se da se slučaj dogodio na privatnoj zabavi kojoj je prisustvovalo 15 policajaca, svi van dužnosti,” navodi se u saopštenju PIK-a

Osumnjičenog u ovom slučaju – (policajca) je Policijski inspektorat uhapsio zbog sumnje da je počinio krivično dijelo ubistvo i odlukom tužioca mu je određeno zadržavanje do 48 sati i udaljen je sa dužnosti.

Zbog sumnje da su počinili krivična dijela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Upotreba oružja ili opasne naprave“, Policijski inspektorat je lišio slobode još 5 policijskih službenika (koji su bili prisutni na zabavi) i rešenjem istog tužioca su lišeni slobode. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i suspenzija.

PIK je preporučio Policiji mjeru suspenzije za još 9 policajaca koji su bili prisutni.

“Istražitelji PIK-a zajedno sa forenzičkom jedinicom i regionalnom istražnom jedinicom još uvek vrše uviđaj na mjestu gdje se incident dogodio u konsultaciji sa pritvorskim tužiocem koji je tamo prisutan. Tijelo žrtve poslato je na Institut za sudsku medicinu u Prištini. Dalje istražne radnje u vezi sa ovim incidentom nastaviće istražitelji PIK-a u konsultaciji sa nadležnim tužiocem”, zaključuje se u sapštenju Policijskog inspektorata Kosova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
RTK 2

Više iz rubrike

Back to top button