KosovoVijesti

Savez zdravstvenih sindikata Kosova traži ostavku ministra Latifija

Savez zdravstvenih sindikata Kosova zatražio je ostavku ministra zdravlja Rifata Latifija i apelovao je na Vladu da što prije usvoji Nacrt zakona o platama i vrijednosti koeficijenta, kako bi se izbjegli nesporazumi, prenosi Koha.

U saopštenju sindikata se navodi da je razlog za traženje ostavke to što, prema njihovim riječima, nije reagovao nakon njihovog izjašnjavanja o Zakonu o platama.

“Izražavamo duboko ogorčenje što Vi kao ministar ne reagujete na naš zahtjev za poboljšanje materijalne situacije zdravstvenih radnika. Budući da se ravnodušni prema našim zahtjevima od ovog trenutka ćemo zahtjevati Vašu ostavku”, poručili su iz sindikata.

Oni su prethodno saopštili da nisu učestvovali u izradi Nacrta zakona, i da su protesti su neizbježni ukoliko se utvrdi da je koeficijenat određen na štetu zdravstvenih radnika.

“Savez sindikata zdravstva Kosova apeluje na Vladu Kosova da što prije objavi nacrt zakona o platama i vrijednosti koeficijenta kako bi se izbegli nesporazumi koji bi mogli naštetiti ovom procesu. Sindikat uvjerava sve zdravstvene radnike da ni u jednom trenutku neće prihvatiti nikakav nacrt ili bilo koji koeficijent koji bi mogao biti na štetu zdravstvenih radnika, u suprotnom su protesti neizbježni“, navedeno je u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button