SvijetVijesti

Nije dobio platu dva mjeseca pa ukrao karticu od šefove žene i potrošio više od 5.000 eura

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru optužilo je 42-godišnjeg ribara D.D. za računarsku prevaru. Za njega je zatražena uslovna kazna zatvora od osam mjeseci sa uslovnom kaznom od dvije godine.

Optužnicom se tereti da je početkom marta 2017. godine, dok je radio na ribarskom brodu na području zadarskog arhipelaga, ukrao karticu supruge vlasnika broda, prenosi “Zadarski”.

Karticu je koristio na području Zadarske i Primorsko-goranske županije pokušavajući njome da na bankomatima podigne novac, u čemu nije uspio, ali je na više prodajnih mjesta u 69 navrata, od 11. do 14. marta, kupovao raznu robu putem POS uređaja.

Isto tako kupovao je E bonove Paysafe naknadno ih koristeći kao sredstvo plaćanja prilikom kupovine na internetu ili uplatom na račune na internetu, sa kojih je potom podizao novac u vrijednosti uplaćenih Paysafe bonova.

Prilikom korištenja kartice potpisivao je slipove kao da je ovlašteno lice za karticu, iako to nije bio, čime je oštetio vlasnika za iznos od 39.540 kuna (5.252 eura, odnosno više od 10.200 maraka).

Nakon što je uhvaćen, u cjelosti je priznao krivično djelo pojasnivši da ga je počinio jer od vlasnika broda za dva mjeseca rada nije bio plaćen kako su se dogovorili. Naglasio je i da je spreman da vrati iznos s obzirom da u Njemačkoj ima električarski zanat i dobra primanja.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
crna-hronika.info

Više iz rubrike

Back to top button