KosovoVijesti

Na Kosovu i dalje rastu cijene goriva, udruženja potrošača zahtjevaće intervenciju Vlade

Cijena goriva na Kosovu konstantno raste što opterećuje građane, a očekuje se dalji rast cijena zbog napete situacije između Rusije i Ukrajine. Ako do toga dođe, građani i udruženja za zaštitu potrošača zahtjevaće intervenciju vlasti, prenosi Koha.

Predsjednik Udruženja naftaša Fadil Berjani rekao je da je trenutna cijena na Kosovu među najjeftinijima u regionu, ali upozorava da će se rast cijena nafte nastaviti i da će možda biti na nivoima koji do sada nije viđen.

“Poznato je da cenu određuju berze i proizvodne organizacije. Cijena naftnih derivata ne skaču samo na Kosovu već u cijelom svijetu. Ali situacija sa  Ukrajinom i Rusijom također utiče na cijene. Po svoj prilici, doći će do ekstremnog rasta”, rekao je Berjani.

Poskupljenje goriva, kojem prethodi poskupljenje ostalih proizvoda, značajno pogađa građana.

Selatin Kaçaniku iz Udruženja “Potrošač” zahtjeva da se aktuelna vlast ne pravi slepa i gluva pred rastom cijena. On zahtjeva da se interveniše u fiskalnoj politici, kao i da postoji veći nadzor nad kompanijama koje se bave trgovinom goriva.

“Građani su bankrotirali, 30 odsto onih koji su živeli u siromaštvu sad je bankrotiralo i nemaju novca. Vlada treba da nas sluša i da ne živi daleko od nas. Moraju da koegzistiraju sa nama, a ne da debatuju sa distance“, ​​rekao je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button