KosovoVijesti

Kurti: Kosovo jedino nije dobilo vakcine od Rusije i Kine

Premijer Kosova Albin Kurti danas je tokom sastanka sa direktorkom američke NVO Međunarodni republikanski institut Martom Onorato istakao da u regionu Kosovo jedino nije dobilo vakcine iz Rusije i Kine, prenosi Reporteri

Kurti je, što se tiče upravljanja pandemijom Covid-19, istakao da je Kosovo jedina zemlja u regionu koja nije dobila vakcine iz Rusije ili Kine, već samo one koje su sertifikovane od strane američke i Evropske agencije za lekove FDA i EMA.

Naglasio je da je oko 60 odsto stanovništva starijeg od 16 godina vakcinisano sa dvije doze, a da se nastavlja vakcinacija i trećom, buster dozom.

Kurti jer tokom sastanka govorio o reformama koje su pokrenute u pravosuđu, borbi protiv kriminala i očuvanju javnog novca i istakao pozitivan uticaj koji su reforme imale na povećanje povjerenja građana u institucije.

On je dodao da je to uticalo i na ekonomske pokazatelje koji pokazuju povećanje prihoda od carina, povećanje poreskih prihoda u odnosu na prethodnu godinu, i privredni rast.

Onorato je pohvalila vladu kao šampiona u učešću i uključivanju žena u donošenje odluka.

Ona je izrazila spremnost za saradnju u daljem unapređenju agende rodne ravnopravnosti, kao i kreiranju politike sa rodnom osjetljivošću i inkluzivnošću.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button