KosovoVijesti

Zemaj: Kurti je politički mađioničar koji se izgubio u dvorištu

Poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) i bivši ministar zdravlja Armend Zemaj kritikovao je aktuelnu vladu zbog upravaljanja pandemijom koronavirusa, a aktuelnog premijera nazvao je “mađioničarem koji je izgubio put u dvorištu”, prenosi Ekonomia Online.

Prema njegovim riječima, Kurtijeva vlada je “akrobatska vlada” koja izbjegava suštinu svakog problema koji prijeti Kosovu.

“I tada i danas znamo da on nije mađioničar već glumac sa akrobatskom vladom koja bježi od suštine svakog problema koji prijeti zemlji. Njihovim djelovanjem se čini da je politički mađioničar, koji danas nije izgubio čarobni štapić već put u dvorištu”, izjavio je on.

Zemaj je rekao da je veliki broj ljudi zaraženih koronavirusom epilog nekompetentnosti Vlade.

“Samo ovog mjeseca imamo skoro 30.000 slučajeva oboljelih od Covid-19, a samo juče je bilo preko 4.000 novooboljelih. Ovo je mjesečni epilog nesposobnosti vlasti”, rekao je Zemaj i dodao da je to rezultat “Online upravljanja pandemijom koju je vlada proglasila”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button