KosovoVijesti

Tahiri najavio vanrednu skupštinsku sjednicu: Poskupljenje struje dolazi u najgorem trenutku za građane

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK) Abelard Tahiri saopštio je da odlučnost Vlade da poskupi struju dolazi u trenutku kada bi to predstavljalo najteži udarac po građane i privredu jer mnoga domaćinstva teško pokrivaju i osnovne mjesečne troškove. Naveo je da su poslanici prikupili potrebne potpise za vanrednu sjednicu Skupštine koja bi trebalo da bude održana u ponedjeljak u 12 časova.

“Ekonomska situacija na Kosovu je prilično pogoršana što je posljedica pandemije. Domaćinstava imaju poteškoća da pokriju osnovne mjesečne troškove, pa im je u ovom trenutku najmanje potrebno poskupljenje struje. Odlučnost Vlade da poskupi struju, ne samo da označava najveće povećanje cijene električne energije u istoriji, već dolazi u trenutku kada označava najteži udarac za građane i domaćinstva”, napisao je on.

Dodao je da je ovo teško breme za građane, koji će težiti preko granica, džepa već preopterećenog obavezama, i da ne može da prođe bez detaljnog tretmana.

Na vanrednoj sjednici, koju je inicirao PDK, raspravljaće se o blok tarifama koje je predložila Regulatora komisija za povećanje cijene električne energije

“U koordinaciji sa predsjednicima poslaničkih grupa Arbeni Gashijem i Besnikom Tahiri, u ime četrdeset poslanika Skupštine, danas sam podneo zahtjev za održavanje vanredne sednice za ponedjeljak od 12 časova. Na ovoj vanrednoj sjednici debatovaćemo i suočiti vlast sa realnošću, sa životima građana. Na njihovo stanje i poteškoće sa kojima se suočavaju vlast izgleda nije osetljiva”, rekao je Tahiri.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button