RegionVijesti

Albanija i Turska potpisale sedam sporazuma o saradnji, Rama: Erdogan ispunio objećano

Vlade Turske i Albanije potpisale su sedam sporazuma o saradnji tokom posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Albaniji, prenosi Albanian Post.

Potpisani su protokoli o saradnji turske Direkcije državnih arhiva i albanske Generalne direkcije arhiva, sporazum o saradnji Ministarstava omladine i sporta dvije zemlje, sporazum o saradnji novinskih agencija Anadolija i ATA.

Također, potpisani su i sporazumi o saradnji u oblasti obuke za sprovođenje zakona, o saradnji uprave i Ministarstva za vanredne situacije, saradnji Ministarstava spoljnih poslova i Ministarstava kulture dvije zemlje.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su Erdogan i premijer Albanije Edi Rama, koji je nakon toga izjavio da je turski predsjednik ispunio sve što je ranije objećao.

“Još jednom hvala mu što je bio uz nas u prvim sekundama nakon zemljotresa, jer se prvi javno angažovao i konkretno založio”, rekao je Rama.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Albanian Post

Više iz rubrike

Back to top button