KosovoVijesti

KEDS: Vreme je da svu energiju usmjerimo na prevazilaženje situacije, a ne na napade

KEDS je izrazio zabrinutost zbog energetske krize u zemlji, te jučerašnji protest građana vide kao ispravan i pošten, prenosi Ekonomia Online.

“Energetski sektor na Kosovu prolazi kroz jedan od najvećih izazova od kraja rata i mi, kao jedan od aktera u ovom sektoru, saosećamo se sa svakim od vas. Razumemo i proteste koji su održani ispred naše zgrade, to je njihovo pravo i mi to poštujemo”, navodi se u saopštenju KEDS-a.

Dodaje se da se ove godine svet suočava sa krizom rasta cena, ogromnog povećanja potrošnje i pada proizvodnje, kao i da ti faktori utiču na ceo elektroenergetski sistem, čiji su potrošači deo, što kompaniju kao što je KEDS brine.

“U stvari, nekoliko meseci smo nosili krizu na svojim leđima, a da uopšte nismo uticali na kupca, sve dok nismo iscrpeli sve resurse”, navodi se.

KEDS je ocenio i da je privatizacija tog preduzeća bila uspešna.

“Setite se samo kako je bilo snabdevanje strujom prošle godine u odnosu na ovu godinu!? Ovo je najbolji primer da je privatizacija uspela i da smo kao kompanija ponosni na ono što smo postigli. Uložili smo skoro 200 miliona evra u sistem i naše celokupno poslovanje danas je mnogo efikasnije”, naveo je KEDS.

Kako se navodi, investicije koje je KEDS napravio značajno su povećale kvalitet usluga građanima i privredi širom Kosova.

“Učinili smo sve da što lakše prebrodimo ovu situaciju. Dali smo preporuke i ostajemo spremni da odigramo svoju ulogu u ovim okolnostima”, navodi se u saopštenju i dodaje da su spremni na saradnju sa svim ostalim akterima u energetskom sistemu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button