RegionVijesti

URA: Crnu Goru bi uskoro mogao da vodi premijer Albanac

Član Centralnog savjeta Pokreta URA u Crnoj Gori Ilir Harašani kaže da URA predvodi napore za stvaranje nove manjinske vlade koju podržavaju prozapadne stranke, prenosi Koha.

Očekuje se da će ova strategija, koju podržava američki izaslanik Gabrijel Eskobar, okončati destruktivnu ulogu prosrpske stranke, Demokratskog fronta, koju URA trenutno ima kao saveznike u koaliciji.

Harašani je rekao da su u sporazumu za formiranje nove vlade od sedam političkih predstavnika, četiri su Albanci i u ovim okolnostima nije isključio mogućnost da premijer Crne Gore prvi put bude Albanac.

„Sporazumom koji smo sklopili prije nedjelju dana, mislim da je to dobar korak ka budućnosti i formiranju nove vlade čiji su deo sve nacionalnosti. Od sedam potpisnika imamo Srbe, Crnogorce, Bošnjake i Albance. Iz tog sporazuma četiri su Albanci. U ovom slučaju, Albancima se pruža mogućnost da imaju najmanje dva ministarstva i premijer će verovatno biti Albanac, što je veliko dostignuće“, rekao je Harashani, a prenosi Euro News.

Pokret URA predvodi albanski političar Dritan Abazović, koji je trenutno potpredsjednik Vlade Crne Gore.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button