KosovoVijesti

KEDS traži poskupljenje struje od sedam odsto

Kompanija za distribuciju električne energije Kosova (KEDS) zatražila je od Regulatorne kancelarije za enegetiku da odobri poskupljenje struje od sedam odsto od 1. decembra ove godine, zbog astronomskih uvoznih cijena električne energije, prenosi Koha. 

Zahtjevom za vanredno preispitivanje tarifa, KEDS traži da povjećanje od sedam odsto bude do kraja marta, kada se obavlja redovna revizija tarifa.

“Ovo će važiti do redovnog pregleda tarifa, koji se održava početkom naredne godine sa tarifama koje stupaju na snagu od 1. aprila, jer energetska godina počinje 1. aprila i završava se 31. marta naredne godine”, rekao je portparol KEDS Viktor Buzhala.

On navodi da su astronomske uvozne cijene struje koje idu do 300 eura po megavatu ili 5-6 puta više nego prošle godine i da te cijene treba pokriti. 

Regulatorna kancelarija za enegetiku razmatra zahtev KEDS-a i još nema odluke da li će biti poskupljenja ovog mjeseca.

“Ne možemo govoriti o promjeni cijena bez procesa revizije tarifa, čak i ako je vanredni”, naveli su u Regulatornoj kancelariji za energetiku.

Kažu da trenutno razmatraju zahtjev КEDS, kao i ispunjavanje uslova za otvaranje vanredne revizije. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button