KosovoVijesti

PDK poziva vladu da podnese ostavku

Šef Poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK) Abelard Tahiri izjavio je da je politička većina ušla u duboku krizu, koja se, prema njegovim rečima, ogleda u neuspjesima održavanja sjednice Predsjedništva.

„Većina ima dvije mogućnosti, ili da vrati mandat narodu ili da vlada. Pozivamo većinu koja je preuzela mandat da ga vrati, da bude svesnija mandata i da prevaziđe krizu“, naveo je on.

„Ušli smo u seriju uzastopnih promašaja-neodržavanje sjednice Predsjedništva. Ova većina je očigledno ušla u krizu koja izgleda nije laka. Neodgovorno je ne obavjestiti poslaničke grupe da je sastanak otkazan”, reko je Tahiri.

On je dodao da je pred Skupštinom važan dnevni red,  Ustavni sud i više prijedloga koji treba da regulišu međunarodnu saradnju.

„Nikada u parlamentarnoj istoriji Skupštine nismo vidjeli ovako veliku neodgovornost. Nikada nismo vidjeli većinu sa tako jakim brojevima i tako velikim neuspjesima“, rekao je Tahiri.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
RTK 2 / RTK

Više iz rubrike

Back to top button