KosovoRegionVijesti

Tokom ljetnje sezone Kosovo i Albanija bez granica

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Blendi Çuçi rekao je da će naredne ljetnje sezone saobraćaj između Kosova i Albanije na granici biti neprekidan.

Çuçi je rekao da su se sa njegovim kolegom Sveçlom dogovorili da instaliraju sistem kamera na granici i da automobili kruže bez zaustavljanja.

„S druge strane, to nije dio sporazuma, ali na zahtjev premijera Albanije i Kosova, mi smo preduzeli mjere i nećemo čekati ljetnju sezonu, posebno na glavnom prijelazu između naših zemalja, mi smo dogovorili smo se sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova da postavimo sistem kamera na granici i saobraćaj će se odvijati bez zaustavljanja i kamere će sve snimati u smislu identiteta auta koji prolazi, kroz čitanje registarskih tablica i sve će biti automatski bez potrebe za zaustavljanjem na granici. Napravili smo i plan rada i to će biti mnogo brže od početka sezone, rekao je on.

On je rekao i da tokom vikenda novembarskih praznika neće biti kontrola na granici Kosova i Albanije.

“Dali smo nalog da tokom praznika 28. novembra nema kontrola i prepreka u prometu. “Vjerujem da smo na dobrom putu da doživimo lakoću kretanja, a da ne shvatimo da smo dvije različite zemlje”, rekao je.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
tvprizreni.net

Više iz rubrike

Back to top button