KORONAVIRUSRegionVijesti

ŠOKANTNO – Markotić: Na čijoj djeci ćemo testirati vakcine nego na sirotinjskoj

Doktorica Alemka Markotić, direktorica Klinike za infektvne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, šokirala je dobar dio javnosti u Hrvatskoj izjavom o tome “na čijoj djeci se testiraju vakcine”.   

– Vakcinisanje djece protiv brojnih bolesti je veoma važno jer kad bi to propustili u cijelom svijetu, vratile bi nam se stare zarazne bolesti, što niko ne želi. Jako je važno da sad shvatimo da niko nikoga ne tjera, ali kaže treba ispitati vakcinu. A na čijoj djeci ćemo ispitati? Dakle, brojne vakcine su rađene u zapadnim zemljama, ispitivana su u siromašnim područjima Azije, Afrike, na sirotinjskoj djeci.

Na nečijoj djeci se to mora ispitati da bi moje dijete bilo sigurno kad primi. A na čijoj ćemo? Dakle, ovo je prvi put… Ovaj COVID-19 svašta izvlači, ali neke stvari stavlja u red. Sad se ispituje i na evropskoj i na američkoj i na drugoj djeci, ne samo na afričkoj i azijskoj – kazala je Markotić na Laudato TV.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Faktor

Više iz rubrike

Back to top button