KosovoVijesti

Objavljen snimak sinoćnje tuče u Galeria centru u Prizrenu (VIDEO)

Do fizičkog sukoba više osoba došlo je juče oko 18:45 u tržnom centru u Prizrenu.

Advokat Arianit Koci objavio je video snimak trenutka ovog okršaja, gde je, prema njegovim rečima, romsku porodicu napalo obezbjeđenje ovog centra.

Koci je na Facebook-u napisao da su „Roditelji i 11-godišnja devojčica nosili masku, dok njihov sin nije. Prema rečima očevidaca, obezbjeđenje je odjednom napalo porodicu, te je kako kažu svjedoci psovali po nacionalnoj osnovi i to: “Ta q… magjupin e nanës”, obezbjeđene je psovalo njegovu romsku (cigansku) majku.

Inače, policija Kosova je sinoć saopštila da je u vezi sa ovim slučajem otpratila četiri osobe u policijsku stanicu.

Portparol policije za region Prizrena Vesel Gashi izjavio je da je prema prvim informacijama do premlaćivanja došlo zbog nepoštovanja mjera protiv COVID-a koje su na snazi.

“Policijska jedinica je reagovala na ovaj slučaj, a četiri osobe koje su učestvovale u tuči su sprovedene u policijsku stanicu. Slučajem se bave istražitelji u koordinaciji sa Državnim tužiocem. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 6 sati do okončanja postupka. Oni su došli do ovog sukoba jer ljudi nisu poslušali obezbjeđenje za nošenje maski”, izjavio je Gashi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Telegrafi / PrizrenPress

Više iz rubrike

Back to top button