RegionVijesti

Uhapšeno 17 osoba zbog prodaje fakultetskih diploma

Zbog prodaje fakultetskih diploma na Univerzitetu “Union-Nikola Tesla” uhapšeno je 17 lica, među kojima i tri policajca, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Hapšenje su izvršili pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole i Odjeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Trgovina utjecajem

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su G. K. (48) odgovorno lice Univerziteta “Union-Nikola Tesla” i dvije žene zaposlene na Univerzitetu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem i falsifikovanje isprave uhapšeni su i tri policijska službenika.

Uhapšeno je još 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem, a među njima i Trivun Ivković, nekadašnji upravnik Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica.

Imovinska korist

Kako se sumnja, u periodu od januara 2020. do marta 2021. godine G. K. je koristeći svoj službeni položaj da bi pribavio drugim fizičkim licima uvjerenja o stečenom visokom obrazovanju, a pravnom licu imovinsku korist u iznosu od 960.000 dinara.

Osumnjičene službenice su po nalogu G. K. sačinjavale dokumentaciju neistinitog sadržaja kao da su kandidati zaista položili ispite, iako nisu bili prisutni na ispitima.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su protiv još dvije osobe podnijete krivične prijave u redovnom postupku.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
avaz.ba

Više iz rubrike

Back to top button