KosovoVijesti

Haradinaj: Kosovo nije vlasništvo premijera, prijeti nam energetska nestabilnost

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj zatražio je odgovor od Vlade zbog odbijanja projekta američkog gasovoda. On je rekao da Kosovo nije vlasništvo premijera i da odluke treba da se donose u interesu Kosova, prenosi Ekonomija Online.

“Nedostatak stabilnosti u proizvodnji električne energije i nesigurno snabdjevanje, osim što uzrokuje osnovne probleme znači i nedostatak ekonomskog razvoja. Ne smemo sumnjati u korisne projekte podržane i argumentovane izveštajima, analizama i pratećim dokumentima koji su bili pod nadzorom naših tela i SAD”, rekao je Haradinaj.

On je istakao da je nedovoljno snabdevanje energijom na Kosovu realnost zbog stare infrastrukture.

“Logično je dati značaj i nastaviti sa MCC projektom. Odlaganjem ovog projekta rizikujemo i ekonomsku korist. Izvan političkog prizvuka, Kosovo ima stručnjake. Pomisao da samo vi poznajete procese nanosi nam nepovratnu štetu. Molim te, prestani! Ne vjerujete ni sebi ni svojim saveznicima”, poručio je Haradinaj premijeru Kurtiju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button