RegionVijesti

Građanin Prištine uhapšen u Albaniji zbog pljačke zlatare u Dubaiju

Građanin Prištine uhapšen je u Albaniji po Intepolovoj potjernici zbog oružane pljačke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prije deset godina, prenosi Gazeta Express.

Granična policija u Kuksu uhapsila je juče 51-godišnjeg Agrona Rehfeldta iz Prištine i on će biti izručen Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Policija u Albaniji je saopštila da su na ulazu u granični prijelaz Morina službe Granične policije, kao rezultat pojačanih mjera i razmjene informacija sa Interpolom u Tirani, privele stranog državljanina Agrona Rehfeldta.

Uhapšeni je, sa saučesnikom, u julu 2011. opljačkao zlataru u Dubaiju, iz koje je odneo dva kilograma zlata, i zatim pobjegao na Kosovo.

Osnovni sud u Prištini ga je, zbog te pljačke, 2019. osudio na godinu dana zatvora, uslovno na dvije godine. Ta kazna je izrečena na osnovu priznanja okrivljenog. 

Osnovno tužilaštvo u Prištini je Apelacionom sudu podnelo žalbu na tu presudu Osnovnog suda, tražeći da se okrivljeni kazni zatvorom, a ne uslovnom kaznom zatvora. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Gazeta Express

Više iz rubrike

Back to top button