KosovoVijesti

Haradinaj: Kurtijeva politika strateški udaljila Kosovo od SAD

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kritikovao je politiku premijera Albina Kurtija, koja je kako je ocjenio strateški udaljila Kosovo od Sjedinjenih Američkih Država.

Haradinaj je u objavi na Facebook postavio pitanje koliko je Kosovo daleko „od našeg strateškog saveznika, Sjedinjenih Američkih Država, zbog politike premijera Kurtija i u kom pravcu je krenulo“, navodeći taksativno premijerove odluke.

„Odstupanje od politike SAD i Vašingtonskog ekonomskog sporazuma; gasa i obnovljive energije, prelazak na neuspjeli dijalog EU; profesionalna vojska i prelazak na ruske modele obavezne vojske; promena pristupa sa liberalne diplomatije na izolacionističku i propalu diplomatiju; depolitizacija sistema državne službe ka totalitarnom pristupu politizaciji čitavog sistema; prelazak sa slobodnog tržišta na tržište koje kontroliše politički sistem i rastuća inflacija“, naveo je Haradinaj u objavi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button