KosovoVijesti

Ko je Shaqir Totaj, novi gradonačelnik Prizrena

Ono što nije uspeo 2017. godine, Shaqir Totaj postigao je na jučerašnjim lokalnim izborima kada je u trci za gradonačelnika Prizrena pobjedio svog protivkandidata iz redova Samooopredjeljenja Mytahera Haskuku, prenosi Reporteri.

On je u drugom krugu izbora dobio poverenje 27.017 birača ili 51,01 odsto izašlih, dok je Haskuka dobio 25.942 ili 48,99 odsto glasova.

Ipak, javnosti je manje poznato ko je zapravo novoizabrani gradonačelnik Prizrena Shaqir Totaj koji je od 2017. godine aktivno u politici.

Totaj je osnovnu školu i gimnaziju završio je u Prizrenu, diplomirao je na Univerzitetu u Prištini i nastavio postdiplomske studije na Univerzitetu u Vašingtonu u oblasti menadžmenta i izvršnog rukovođenja u javnom sektoru. Sertifikovan je od strane TADAT-a, specijalnog programa MMF-a u Vašingtonu, kao međunarodni ekspert za rad poreske uprave. 

Shaqir Totaj je bio angažovan na osnivanju novih institucija nakon ratnih zbivanja na Kosovu. Počeo da radi u Poreskoj upravi Kosova, gde je obavljao različite rukovodeće pozicije, kao menadžer regionalne kancelarije u Prizrenu i Peći, upravnik Direkcije velikih poreskih obveznika u Prištini.

Vodio je osam godina košarkaški klub “Union” u Prizrenu, a u dva mandata je bio i potpredsjednik Košarkaškog saveza Kosova. Oženjen je i otac je dvoje djece.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button