KosovoVijesti

Elezi: Sva birališta otvorena na vrijeme u 7 časova, poziv svima da glasaju

Portparol Centralne izborne komisije Kosova Valmir Eljezi izjavio je da su svi birački centri otvoreni na vrijeme u 7 časova.

Podsjetio je da se drugi krug glasanja za gradonačelnike odvija u 21 kosovskoj opštini, u kojima ima 575 biračkih centara, dok je broj biračkih mjesta 1. 683.

“Obavještavam vas da su u 7 sati sva biračka mjesta otvorena. Broj biračkih centara na kojima je počeo proces glasanja je 575 sa ukupno 1 683 biračkih mjesta”, rekao je Elezi.

Elezi, između ostalog, poziva sve građane da ostvare svoje pravo glasa.

“Prema konačnoj listi koju je overila Centralna izborna komisija, sa pravom glasa je 1.260.571 građana. Centralna izborna komisija poziva sve građane sa pravom glasa da ostvare svoje pravo. Tokom današnjeg dana, u cilju redovnog informisanja o izlaznosti i napretku izbornog procesa, CIK će održati konferenciju u 11.30, 15.30 i 19.30, dok ćemo vas za petu konferenciju, povodom objavljivanja preliminarnih rezultata, blagovremeno obavjestiti”, rekao je Elezi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button