KosovoVijesti

Prizren: Izbo ga nožem jer nije htio da ga posluži pivom nakon ponoći

Osnovni sud u Prizrenu odlučio je da izrekne mjere okrivljenom R.K, koji je osumnjičen za krivično djelo „ubistvo u pokušaju“.

Ovaj sud je saopštenjem za javnost saopštio da je osumnjičenom određen jednomjesečni pritvor, uz izvođenje dokaza na osnovu kojih je odluka donesena, piše lajmi.net.

“Osnovni sud u Prizrenu, Odjel za teška krivična djela, sutkinja postupka – Teuta Krusha, odredila je mjeru pritvora u trajanju od trideset (30) dana, koja će se računati od trenutka uhićenja 12.11.2021. može trajati do 12.12.2021., protiv okrivljenog R.K., zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 172. u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Republike Kosovo”, navodi se u saopštenju.

“Prilikom određivanja mjere pritvora okrivljeniku, sud je ocijenio da postoje zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, a iz do sada prikupljenih dokaza proizilazi osnovana sumnja:

Da je 11. novembra u ponoć u Prizrenu, u jednom lokalu, zbog svađe oko usluge u predmetnom lokalu, nakon što je oštećeni odbio poslužiti okrivljenog R.K., pićem – pivom, izvukao nož, namjerno poduzima radnju s namjerom da ubije, ubode žrtvu nožem u trbuh i napusti mjesto događaja, uslijed čega je žrtva poslata u hitni prijem bolnice u Prizrenu, a zatim upućena u UKCK u Prištini na hitnu medicinsku pomoć”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
TV Prizreni

Više iz rubrike

Back to top button