KosovoVijesti

Ugostiteljsko-turistička komora čeka ublažavanje mjera do petka, u suprotnom slijede protesti

Predsjednik Ugostiteljsko-turističke komore Hysen Sogojeva poručuje da je krajnje vrijeme da vlada Kosov ublaži mjere protiv koronavirusa i dozvoli održavanje zabava, proslava, žurki i drugih aktivnosti u ovom sektoru, prenosi Ekonomija Online.

Sogojeva je poručio da ugostitelji neće čekati dugo na odluku kosovske vlade, već da je to potrebno da se uradi do kraja ove nedjelje. U suprotnom će, kako kaže, organizovati proteste.

Nećemo čekati u nedogled, sačekaćemo do petak, eventualno vikend. Imamo organe komore i ne isključujemo ni oštrije proteste ili druge oblike iskazivanja nezadovoljstva, rekao je Sogojeva.

On podsjeća da su, da ne bi došlo do protesta, održali sastanak sa resornim ministrima, ali još nisu dobili odgovor.

Prema njegovim rečima, oni čak i ne traže korake koji bi mogli biti u suprotnosti sa mjerama, ali da nema razloga da ograničenja budu prisutna.

Mi kao Komora ne želimo da preduzimamo korake koji su u suprotnosti sa mjerama, ali smo uvijek tražili saradnju. Sada kada imamo oslobađanje od mjera i kada je region otvoren, više nema razloga da bude policijskog časa, produženog radnog vremena i otvaranja žurki pod uslovom da su provjerene, navodi on.

Sogojeva je rekao da je svako otvaranje ili ukidanje mjera uticalo i na razvoj biznisa, tražeći da se radi na oporavku privrede bez kojeg mnoga preduzeća ne mogu da opstanu.

Svako otvaranje omogućava biznisu da raste, a mi smo zahtjevali da se Zakon o oporavku privrede ponovo funkcionalizuje jer bez alata mnoga preduzeća ne mogu da opstanu, zaključio je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button