KosovoVijesti

Antivakseru iz Gnjilana Facebook ugasio nalog

Arianu Sllamniku iz Gnjilana, na oko 50 kilometara od Prištine, je prije nekoliko dana ugašen Facebook nalog zbog čestih objava protiv vakcinacije protiv koronavirusa.

On sumnja u vakcine protiv COVID-19 pa tako niko iz njegove porodice nije ni vakcinisan.

Sllamniku je po profesiji predavač njemačkog jezika u jednoj privatnoj školi na Kosovu a o vakcinama protiv korona virusa se informiše putem interneta, odnosno putem društvenih mreža.

Moja porodica i ja smo protiv vakcinacije, posebno ove obavezne vakcinacije koja je u toku, jer prije svega nemamo završnu fazu (ne zna se efikasnost vakcine), kaže Sllamniku.

Vakcinacija protiv COVID-19 na Kosovu nije obavezna ali na osnovu epidmioloških mjera koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, građani su dužni da imaju sertifikat o vakcinaciji prilikom ulaska u ugostiteljske objekte ili ukoliko žele da putuju. Ako nisu vakcinisani, onda za pomenute kategorije moraju da imaju negativan test na koronavirus.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Slobodna Evropa

Više iz rubrike

Back to top button