SvijetVijesti

Putnik zaražen koronom umro u avionu, niko nije primjetio dok nisu sletjeli

U avionu koji je leteo iz Istanbula prema Hamburgu 25. oktobra preminuo je muškarac. Preminuli putnik primjećen je tek kada je avion sleteo u Hamburg, a potvrđeno je da je imao koronu.

Hamburška zdravstvena uprava potvrdila je incident na upit portala RTL.de, ali postavlja se pitanje kako je muškarac zaražen koronavirusom ušao u avion.

Naime, svako ko ide na put avionom mora da da na uvid dokaz o potpunom vakcinisanju protiv korone, oporavku ili negativnom testu. Kako je objasnila Državna policija Hamburga, postoji nekoliko načina na koje je zaraženi putnik mogao da uđe u avion.

Možda u neznanju o zarazi. Test je bio lažno negativan ili je bio dvostruko vakcinisan i zaražen. Ali to su sve spekulacije, rekao je portparol policije.

Opovrgnuta je mogućnost da je muškarac preminuo prije leta, kao da je njegovo tijelo ubačeno u avion.

Putnik je iznenada preminuo tokom leta, a budući da je nemar treće strane isključen kao uzrok smrti, istraga o smrti putnika već je obustavljena, prenosi Fenix magazin.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
vecernji.hr

Više iz rubrike

Back to top button