KosovoVijesti

Agron Bajrami napustio Kohu – ambasador u Briselu?

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik „Koha Ditore“ i šef „Deska“ Agron Bajrami, od ove nedjelje više nije dio KOHA-e. Bajrami napušta i novinarstvo, po svoj prilici kako bi nastavio posao u diplomatskoj službi Kosova.

Tokom jučerašnjeg dana je u pojedinim medijima objavljeno da je Agron Bajrami predložen za ambasadora Kosova u Briselu. Vest nisu potvrdili ni MIP, ni sam Bajrami.

U međuvremenu, odlazak bivšeg glavnog urednika Bajramija iz KOHA-e najavila je generalna direktorka kompanije Fljaka Suroi (Flaka Surroi).

„Posle veoma dugog puta i neumornog zajedničkog rada na tome da kredibilitet i profesionalizam sačuvamo od svih pritisaka i intervencija spolja, sporazumno i uz razumevanje razišli smo se sa Agronom. Od 25. oktobra oslobađam ga svih obaveza u kompaniji, poželevši mu uspeh na novom profesionalnom putu“, napisala je Suroi na Fejsbuku.

Agron Bajrami je deo KOHA-e od 1994. godine, prvobitno je bio reporter nedeljnika KOHA.

Od 1997-1998 bio je urednik kulture u „Koha Ditore“, dok je ratnih 1998-1999. prešao na mesto glavnog urednika.

Od 1999. do 2004. godine bio je zamenik glavnog i odgovornog urednika lista, a od 2000. godine i šef informativnog deska Grupacije KOHA. U poslednje dve godine bio je i voditelj političke emisije „Desk“ na KTV, dok je tokom svoje karijere bio član domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija, uključujući Savet za štampu Kosova i Medijske organizacije jugoistočne Evrope SEEMO.

Odlaskom Bajramija, sadašnji zamenik glavnog urednika, Brikenda Redžepi (Rexhepi), postavljena je za glavnog urednika KOHA-e, dok je Eljmaz (Elmaz) Isufi postavljen za zamenika glavnog urednika.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
KoSSev / Koha

Više iz rubrike

Back to top button