RegionVijesti

Od ponedjeljka do srijede digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana

Četvrti digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana (DSWB) održaće se od 11. do 13. oktobra u Crnoj Gori u organizaciji crnogorskog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, prenosi Tanjug.

Kako navode organizatori riječ je o najvećem regionalnom događaju iz oblasti digitalizacije.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Milan Dobrijević kaže da digitalni samiti nesumnjivo ubrzavaju i olakšavaju digitalnu tranformaciju i podstiču razvoj ekonomija u regionu.

On je za PR Centar kao posebno važnu temu predstojećeg Samita naveo dalje unapređenje komunikacione infrastrukture u ruralnim predjelima i posebno načinima na koji će vlade podstaći operatore da obezbjede servise nove generacije i u oblastima u kojima nemaju ekonomski interes za investiranje u modernu mrežu.

Predstavnica crnogorskog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Ružica Mišković je istakla da su teme ovogodišnjeg DSWB, digitalne vještine i kompetencije, digitalna ekonomija, digitalna infrastruktura i bezbjednost.

“Posebno je zanimljiva tema digitalnih veština, jer tu vidimo naše mlade kao buduće lidere u oblasti digitalizacije. Misija nam je da oni budu novi digitalni ambasadori i da, kao što naša poruka kaže, razmišljaju i osjećaju digitalno”, istakla je Mišković.

Za stručnog savjetnika za informacijsko društvo u Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Damira Prlju jedna od ključnih činjenica održavanja Digitalnog samita jeste okupljanje mladih ljudi, studenata, pokretača startap biznisa, stručnjaka i naučnika, koji kroz učešće na samitu imaju veliku šansu za promociju, razmjenu iskustava, plasiranje svojih ideja i usluga.

Samit će biti održan u hibridnom formatu, jer će se prva dva dana odvijati onlajn, a trećeg dana u Muzičkom centru u Podgorici.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
RTK

Više iz rubrike

Back to top button