NogometSport

Seferović je Švicarac na papiru, a Bosanac u duši: Pogledajte kako je kćerka Inaya bodrila babu Harisa

Haris Seferović je sinoć bio junak Švicarske koja je senzacionalno izbacila Francusku nakon penala u osmini finala Eura.

Iskusni 29-godišnji napadač je najprije u 15. minuti doveo Švicarce u vodstvo, a nakon što su Francuzi u drugom poluvremenu postigli tri gola činilo se da će to biti kraj za Švicarsku.

Ipak, Seferović je svojim drugim golom u 81. minuti dao nadu Švicarcima za povratak u meč, a u 90. minuti Mario Gavranović je pogodio i odveo susret u produžetke.

Seferović je s tribina stadiona u Bukureštu imao veliku podršku porodice. Napadača bosanskih korijena s tribina su bodrile supruga Amina i kćerka Inaya.

Seferović, čiji su roditelji iz Sanskog Mosta, ponosno ističe svoje porijeklo, a na laktu ima istetovirane konture Bosne i Hercegovine s ljiljanima.

Ukoliko je i pored toga neko sumnjao u njegovu ljubav prema domovini roditelja, nakon sinoćnjih fotografija koje je objavila njegova supruga nema nikakve dileme.

Njegova jednoipogodišnja kćerka, iako ima zapadnjačko ime, uči govoriti bosanski jezik. Na dresu joj je pisalo “babo”, a tokom meča je Harisa s tribina tako i dozivala.

Podsjetimo, Švicarska je slavila rezultatom 5:4 nakon penala i prošla u četvrtfinale Eura.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix

Više iz rubrike

Back to top button