KosovoVijesti

Priština: Preminula 24-godišnja trudnica, beba spašena i dobro je

Dvadesetčetvorogodišnja trudnica umrla je danas na intenzivnoj nezi Univerzitetskog kliničkog centra na Kosovu od posljedica Covid-19.

Koha saznaje da je preminula nakon nekoliko dana boravka u ovoj jedinici Univerzitetsko-kliničko bolničkog centra.

Direktor ginekološke klinike Jakup Ismaili rekao je Kohu da je preminula u ovu kliniku otišla već zaražena koronavirusom i da su bili prinuđeni da je operišu zbog otežanog respiratornog stanja.

“Došla je kod nas sa Covidom i u 34. nedjelji morali smo da je operišemo jer je imala problema sa disanjem“, rekao je Ismaili i dodao da je beba dobrog zdravlja.

Ismaili je objasnio da je preminula odmah nakon rođenja prebačena na Sportsku kliniku, a zatim na odjeljenje intenzivne nege, gdje je i preminula.

Od početka pandemije, nekoliko trudnica i babica oboljelih od Ckovida-19 umrlo je na Kosovu.

U međuvremenu, posljednji slučaj kada je majka umrla od virusa bio je 23. marta ove godine. Četrdesetjednogodišnja majka umrla je u Centralnoj jedinici intenzivne nege Univerzitetsko-kliničkog centra na Kosovu. Zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja izazvanog Covidom, bila je primorana da prerano rodi svoju bebu staru 31 nedjelju.

Od početka pandemije, od Covida-19 na Kosovu je umrlo 1.960 osoba.

Samo u posljednja 24 sata zabeleženo je 12 smrtnih slučajeva pozivinih na virus SARS CoV-2.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva na Kosovu je 96.212 od 462.166 osoba za koje se sumnja da su zaražene virusom, dok je broj aktivnih 14.120.

Kosovo je do sada primilo samo 24.000 doza vakcina protiv Covid-19 kroz program Covax, dok su do sada vakcinu primili dio zdravstvenog osoblja i neka lica starija od 85 godina.

KoSSev


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button