KosovoVijesti

Trust podsjeća: Rok za prijavu za povlačenje 10% sredstava do 6. aprila

Fond za penzijsku štednju Kosova (Trust) podsjetio je danas svoje korisnike da rok za prijavu za povlačenje 10% sredstava sa računa traje do 6. aprila ove godine.

Putem objave na Facebooku, pozvali su one koji se do sada nisu prijavili, a žele da ostvare svoje pravo na osnovu zakona o ekonomskom oporavku, da to učine putem web stranice www.trusti10.org.

Podsjetimo, nakon više neuspjelih pokušaja, prethodni saziv Skupštine izglasao je početkom decembra Zakon o ekonomskom oporavku kojim je, između ostalog, bilo predviđeno i povlačenje novca iz Kosovskog fonda za penzionu štednju.

Ovim zakonom predviđeno je da osiguranici mogu podići do 10 procenata svoje ušteđevine u Trust-u, kao i da će onima koji imaju ušteđevinu do 10.000 eura, u slučaju da podignu 10 odsto, vlada nadoknaditi taj iznos u narednih pet godina.

Prema navodima portparola Trusta, Jetona Demija, do sada se za povlačenje sredstava sa računa prijavilo skoro 90 odsto korisnika.

Podnjeto je 425.000 prijava za povlačenje ukupno 197 miliona eura, potvrdio je Demi za prištinsku Kohu.

info-ks.net


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button