KosovoVijesti

Ovo će biti kabinet Vlade Albina Kurtija

IndeksOnline je dostavio imena nove Vlade Kosova za koju se očekuje da će biti izglasana u Skupštini Kosova.

Bivši ministar finansija Besnik Bislimi nominiran je za potpredsjednika vlade, dok će Donika Gërvalla sa liste “Guxo” biti zamjenica premijera i ministrica vanjskih poslova.

Zamjenica premijera iz zajednica biće Emilija Redžepi zadužena za manjinska pitanja i ljudska prava. U međuvremenu, Hekuran Murati predložen je za ministra finansija.

Za ministra pravde imenovana je Albulena Haxhiu, ministar zdravlja – Arben Vitia, ministar obrazovanja, nauke i tehnologije – Arbërie Nagavci, ministar kulture, omladine i sporta – Hajurllah Çeku, ministar uprave lokalne samouprave – Elbert Kraniqi, ministar okoliša, planiranje prostorne i infrastrukture – Liburn Aliu.

Ministar poljoprivrede, ruralnog razvoja i šumarstva bit će Faton Peci. Dok će ministar obrane biti Armend Mehaj, ministar unutarnjih poslova – Xhelal Sveçla, ministar industrije, poduzetništva i trgovine – Rozeta Hajdari, ministar ekonomije, Artane Rizvanolli, ministar regionalnog razvoja – Fikrim Damka i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

IndeksOnline


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button