KosovoVijesti

Inspekcija zatvorila 21 lokal zbog nepoštovanja mjera

Sanitarni inspektorat Agencije za hranu i veterinu iz Prištine preduzeo je mjere kažnjavanja lokala koji ne poštuju zaštitne mjere u borbi protiv koronavirusa, prenosi RTK.

U petak uveče je kažnjeno 18 vlasnika lokala, a 21 lokal je zatvoren.

Takođe je zbog nepoštovanja mjera protiv kovida inspekcija sinoć kaznila dva preduzeća u Peći, u Uroševcu je izrekla pet kazni za preduzeća, a u Prizrenu su kažnjena tri preduzeća.

“FVA regije Prištine odlučna je da održi mjere protiv kovida koje su na snazi i da utiče na smanjenje broja zaraženih. Sinoć je Sanitarna inspekcija izvršila kontrolu i kao rezultat kaznila preduzeća u Prištini, Peći, Prizrenu i Uroševcu. Vikendom kada se povećava izlazak ljudi u kafeterije, prema planu kontrole, povećava se i učestalost kontrola. Sinoć je 18 lokala kažnjeno zbog nepoštovanja antikovid mjera, dok je 21 lokal takođe zatvoren zbog nepoštovanja nedavnih odluka vlade“, rekao je portparol FVA Lamir Thaçi.

Kosovo Online / RTK2


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button