KosovoVijesti

Hodžić: Skandalozna odluka o poništavanju glasova, žalićemo se Vrhovnom sudu

“Ovo je skandalozna odluka, pre svega političke prirode, jer kako je moguće da zabranite građanima da iskažu svoju političku volju”, rekla je Adrijana Hodžić za Kosovo Online nakon odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke da poništi glasove koje je na izborima dobila Ujedinjena zajednica u Zvečanu, Leposaviću i Sjevernoj Mitrovici.

Hodžićeva je najavila i žalbu Vrhovnom sudu, jer kako navodi, ovako nešto se do sada nigdje nije dogodilo u demokratskom svijetu.

“Iskreno, šokirana sam odlukom. Kosovo je propustilo svoju šansu da pokaže da je demokratija. Više je nego očigledno da je neko želeo da eliminiše jednu političku opciju kako bi drugu ubacio u parlament. Zaista nemam šta više da kažem, osim da ćemo se žaliti Vrhovnom sudu”, navela je Hodžić.

Ranije danas, Izborni panel za žalbe i predstavke je poništio 4.205 glasova koje je dobila Ujedinjena zajednica Adrijane Hodžić, koja je prema konačnim rezultatima osvojila ukupno 6.422 glasa i jedno mjesto u Skupštini Kosova.

Na ovu odluku Izbornog panela, nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu Kosova koji odluku mora da donese u roku od 72 sata. Odluka Vrhovnog suda Kosova je konačna i obavezujuća za sve.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button