SvijetVijesti

Amir spasio dječaka Eliasa iz ledene rijeke i postao heroj Švedske

Čuvar parkinga Amir Palislamović (47) postao je heroj u švedskom gradu jer se našao “na pravom mjestu u pravo vrijeme” u Vanersborgu prije dvije sedmice.

– U retrovizoru sam vidio starijeg gospodina i dječaka. Posegnuli su za nečim. Ispostavilo se da je dječak pao u vodu – prepričava Palislamović.

Amir Palislamović došao je toga dana na parking na Hamngatanu, gdje je radio, kako bi provjerio parkirana vozila.

– Kada sam se krenuo parkirati ugledao sam automobil koji se parkirao na nepropisan način pa sam pomislio “prvo ću to provjeriti”. No, kada sam krenuo s parkinga, ugledao sam nešto u retrovizoru… – nastavlja svoju priču Palislamović.

Amir se zaustavio i pogledao. Stariji muškarac i dječak stajali su pored rijeke i činilo se kao da su u problemu. Amir je izašao iz automobila i prišao kako bi provjerio šta se dešava.

Prvi susret

– Shvatio sam da je neka ludost. Kada sam pogledao niže ugledao sam promrzlog dječaka u vodi. Srećom, voda tamo nije duboka… – kaže Amir koji je spasio dječaka iz ledene rijeke.

Prije nekoliko dana Amir i Elias sreli su se prvi put nakon ovog događaja.

Posjetio dječakovu porodicu

Amir je tada odlučio posjetiti porodicu dječaka.

– Bilo mi je jako drago kada je Amir došao. Imala sam priliku da mu se lično zahvalim”, kaže Eliasova majka Sara.

Kako pišu švedski mediji, Elias (12) je pao u vodu kad su on i njegov prijatelj gledali labudove u rijeci. Amir Palislamović se uz pomoć stepenica spustio u rijeku i podigao Eliasa iz vode.

Avaz


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button