KosovoVijesti

Mnogi kandidati za poslanike imaju dvojno državljanstvo

Neki od kandidata za poslanike, koji namjeravaju da uđu u Skupštinu Kosova imaju dvojno državljanstvo, pored kosovskog uglavnom imaju albansko državljanstvo, ali ima i kandidata koji imaju državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Švicarske, piše Gazeta Express.

Na izbornoj listi Alijanse za budućnost Kosova, 27 odsto poslanika ima dvojno državljanstvo. Među njima je i predsjednik stranke Ramush Haradinaj, koji ima i albansko državljanstvo.

Pored kosovskog državljanstva, državljanstvo Albanije iz AAK imaju Time Kadriaj, Besnik Tahiri, Albena Reshitaj, Palj Lekaj, Rasim Selmanaj i Gani Dreshaj.

Za razliku od svojih partijskih kolega Dardan Islami, pored kosovskog ima i državljanstvo Velike Britanije.

Na izbornoj listi Demokratskog saveza Kosova su tri kandidata sa dvojnim državljanstvom ili 10 odsto njih.

Lider Alijanse za Novo Kosovo Behgjet Pacolli ima i švicarsko državljanstvo, a njegove stranačke kolege Anton Quni hrvatsko i Muharem Svarqa njemačko.

Na izbornoj listi Pokreta Samoopredjeljenje nalazi se 11 kandidata sa dvojnim državljanstvom, ili 37 odsto.

Lider stranke Albin Kurti, pored kosovskog, ima i albansko državljanstvo, kao i njegove stranačke kolege Glauk Konjufca, Liburn Aliu, Mimoza Kusari, Hidajet Hiseni, Hisamedin Feraj i Hajrula Çeku.

Donika Gervala, takođe kandidat za poslanika na izbornoj listi Pokreta Saoopredjeljenje ima i njemačko državljanstvo, a Vasfjije Krasniqi i Haki Abazi imaju i državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država.

Na izbornoj listi je i Vjosa Osmani, za koju za Gazeta Express rečeno da nema ni jedno drugo državljanstvo osim kosovskog.

Na izbornoj listi Demokratskog saveza Kosova sedam je kandidata za poslanike sa dvojnim državljanstvom.

Za kandidata za premijera PDK Envera Hoxhaja, za koga se vjeruje da ima austrijsko državljanstvo, iz PDK je za Gazeta Express rečeno da to nije tačno i da Hoxhaj ima samo kosovsko državljanstvo.

Iz PDK pored kosovskog, albansko državljanstvo imaju Uran Ismaili, Abelard Tahiri, Memli Krasniqi, Mergim Lushtaku i Ariana Musliu Shoshi, a Xhavid Haliti ima i švicarsko.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button