EkonomijaVijesti

Hoti najavio dodatak na platu za prosvjetne radnike

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti primio je danas predstavnike Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture i obavestio ih da će aktuelna vlada dodeliti dodatak na platu prosvetnim radnicima, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju sa tog sastanka, Ministarstvo prosvete, Sindikat i Ministarstvo finansija odrediće iznos koji će prosvetarima biti dodeljen u skladu sa budžetskim mogućnostima.

Hoti je uverio predsednika Sindikata Rahmana Jašaraja da će dodatna izdvajanja za obrazovne radnike biti isplaćena u dve rate.

“Prva rata biće isplaćena sa februarskom platom, dok će druga rata sa biti u maju. Na sastanku Hotija sa predstavnicima Sindikata razgovaralo se i o novom kolektivnom ugovoru, koji će, kako se očekuje, biti finalizovan ovog petka”, kaže se u saopštenju.

Predstavnici Sindikata obrazovanja su zapretili štrajkom, ako dodatnih 100 evra za nastavnike ne bude isplaćeno, a Jašaraj je naglasio da štrajk ne predstavlja pretnju institucijama, već samo upozorenje u slučaju da zahtevi Sindikata ne budu ispunjeni.

Kosovo Online / Koha


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button